Időpont és helyszínek

A konferencia időpontja 2018. május 4. (péntek) - 2018. május 6. (vasárnap).
Az előadások helyszíne mindhárom napon az ELTE BTK Régészettudományi Intézetének (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/B) 217-es előadóterme (térkép). A helyszín tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető, az autóval érkezők a Trefort-kerti campuson korlátozott számban tudnak parkolni. A parkolási igényt a rendszám feltüntetésével a regisztrációs lapon kell jelezni.
A szombat délutáni poszter szekció helyszíne a BTM Aquincumi Múzeum: 1031 Budapest, Szentendrei út 135. (térkép)

Étkezés, szállás, események

A szállást igénylőknek péntek és szombat éjszakára az ELTE egyik kollégiumában tudunk szobákat biztosítani. Jelenleg még várjuk a kollégiumok visszajelzését, hogy milyen áron tudnak szobákat adni. Az esetleges szállásigényt kérjük a regisztrációs lapon jelezni, a szállást kérőkkel felveszzük a kapcsolatot, amint további információkat kapunk a kollégiumoktól.

A konferencia alatt szervezett ebédek nem lesznek, tekintettel a campuson és a közelben található étkezési lehetőségek nagy számára (ezekről a későbbiekben egy listát fogunk összeállítani).

Péntek este svédasztalos állófogadást szervezünk a Régészettudományi Intézet Könyvtárában (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/B, Alagsor). A konferenciát szervező intézmények támogatásának köszönhetően a 3000 Ft/fő részvételi díj korlátlan (legalábbis emberi léptékkel) bor- és sörfogyasztás mellett az alábbi svédasztalos ételek fogyasztását tartalmazza:
Mini sajtos pogácsa - „Retro” ízelítő (kaszinótojás, sonkatekercs, csabai karaj, házi kolbász és szalámik) - Háromféle borsban mustárral érlelt hátszínérmék hidegen - Nicosiai tonhalsaláta - Tésztasaláta zöldalmával és sajtokkal dúsítva - Rózsabors kéregben sült jércemelles szendvics koktélparadicsommal - Füstölt sonkás szendvics eidami sajttal, rukkolával - Orosz hússalátás szendvics kaviárral és citrommal - Camembert sajtos szendvics szőlővel - Házi magvas és barna kenyér - Mini zsömlék – Gyümölcssaláta - Házi mini meggyes és almás rétesek vanília öntettel - Kávé, cappuccino (Dallmayr) - Szűrt és rostos gyümölcslevek - Szénsavas üdítők, ásványvíz
Kérjük, hogy a vacsorán való részvételt a regisztrációs lapon mindenki jelezze.

A péntek esti vacsora után a campus területén található TreffOrt Kert/Könyvtár Klub nevű (májusban már valószínűleg szabadtéri) szórakozóhelyen tervezzük folytatni a szabadidős programot. Ide a belépés ingyenes, viszont az asztalfoglalás miatt kérjük szintén jelezze mindenki, hogy részt kíván-e venni.

Szombat este a poszter szekció és a kiállításlátogatás után az Aquincumi Múzeum udvarán lesz bográcsos vacsora, ennek költsége - ami a bor/sörfogyasztást magába foglalja - 2000 Ft/fő. A regisztrációnál kérjük ezt is jelezni.

Előadások, poszterek

Nagy örömmel láttuk, hogy az előzetes felmérés alapján jelenleg több, mint 40 előadásra számíthatunk, ezért arra kérjük az előadókat, hogy előadásaikat 15 percre korlátozzák. Így remélhetőleg elég idő marad a vitákra, hozzászólásokra.

A szombat délutáni poszter szekcióban az Aquincumi Múzeumban lehetőség lesz a posztereket is bemutatni.

A szervezők fenntartják az előadások és poszterek szükség szerinti előzetes szelektálásának jogát.

Program

A konferencia programja ezen a linken letölthető.

Regisztráció

A konferenciára a végleges regisztrációt az alábbi űrlap kitöltésével kérjük elvégezni. Az űrlapon értelemszerűen csak a releváns adatokat kell kitölteni. A több szerzős előadásoknál illetve posztereknél az előadást/posztert elég egyszer megadni a szerzőtársak feltüntetésével, de kérjük, hogy a többi szerző is regisztráljon a többi adattal. A helyszínek, szállások, étkezések foglalása, valamint a konferencia programjának összeállítása miatt kérünk mindenkit, hogy regisztrációját legkésőbb április 15-ig végezze el, ezután a régisztrációs felület megszűnik. Az étkezések és szállások árát a helyszínen kell majd fizetni.